2016 yılının Ocak ayında yayına giren “Ekoloji Temelli İletişim, Bilgi ve Dayanışma Ağı” EkoHarita gelişmeye devam ediyor.

Çarık Derneği, HAVSA Çiftliği, Metebey Zeytin Çiftliği, Mimas Sabun, Melinin Çiftliği, Arkabahçe Permakültür Çiftliği, SS Temiz Hasat Tüketim Kooperatifi, Kuzey Adana Gıda Topluluğu, Bardacık Gıda Topluluğu, Derman Bahçesi‘nin de aramıza katılmasıyla ekoloji haritamızdaki nokta sayısı sizlerin de desteğiyle 200’e ulaştı.

Ekoloji haritasının mevcut kategorilerdeki son durumu:

Alternatif Ekonomiler 3
Alternatif Okul & Eğitim 10
Balkon-Bahçe 5
Bilgi Bankası & Blog 3
Botanik Bahçe 5
Çiftlik & Eko-Girişim 44
Ekolojik Pazar & Gıda Topluluğu 34
Ekolojik Yerleşke 27
EkoTurizm-Kamp 10
Kent Bostanı 16
Kolektif & İnisiyatif 16
Müze 4
STK 23

Siz de noktanızı haritaya eklemek için nokta ekleme formunu doldurabilirsiniz.

Formu doldurmadan önce nokta ekleme formu ile ilgili önemli olduğunu düşündüğümüz birkaç notaya dikkatinizi çekmek isteriz:

  • Formdaki bilgileri tam olarak doldurmanız hem bize vakit kazandıracak, hem de haritaya eklenmeniz için geçen inceleme sürecini kısaltacaktır. Eksik bilgi girildiği zaman ekstra bir araştırma yapmamız ve bu bilgileri araştırarak bulup tamamlamamız gerekiyor. Bu da emek ve zaman kaybına yol açıyor. Bu konuda göstereceğiniz hassasiyetten ötürü şimdiden teşekkür ederiz.
  • Bazı dostlarımızın formda yer alan haritayı görüntülemeyediği veya görüntüleme sorunları yaşadığı konusunda geri bildirimler aldık. Formda yer alan haritayı görüntüleyebilmek ve nokta işaretlemek için tarayıcınızın “konum erişimi” izninin verilmiş olması gerekiyor. Forma giriş yaptığınızda Chrome ve Mozilla tarayıcılarında sol üst köşede bu izni vermek isteyip istemediğiniz soruluyor, bu opsiyonu kabul ederek formda yer alan haritayı sorunsuz şekilde görüntüleyebilirsiniz.
  • “Kaydet” tuşuna bastığınızda bir teşekkür mesajı görüntülenecek, bununla birlikte posta kutunuza da formda giriş yaptığınız bilgilerin kopyasını içeren bir e-posta gönderilecektir. Teşekkür ekranını gördüyseniz ve posta kutunuza formunuzun ulaştığına dair onay mailini aldıysanız noktanıza dair bilgilerin bize ulaştığına emin olabilirsiniz. 😊 İçiniz rahat olsun. Noktanız EkoHarita’ya eklendiğinde size bir “hoş geldiniz” mailiyle bildirimde bulunacağız. (Not: Nokta girişlerini gönüllü arkadaşlarımızın yoğunluğuna, dönemsel ve biriken form sayısına, araştırma/inceleme gerekliliğine ve formdaki bilgilerin eksik/tam oluşuna göre ortalama 1-6 ay aralığında gerçekleştiriyoruz.)

Dünya varmış!
Doğa yolumuz olsun!
Sevgilerle,

 


Alaturca Design /// EkoHarita sunucuları %300 Yenilenebilir Enerji Kaynaklarıyla Beslenmektedir. /// Üyelik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları /// Yayın İlkeleri ///

Pin It on Pinterest