Güncelleme 1: 22 Şubat 2021
Gıdamıza, gıda güvencemize sahip çıkıyoruz!
21-28 Şubat haftası tüm dünyada Topluluk Destekli Tarım (TDT) haftası olarak kutlanıyor. Türkiye’de de gıda toplulukları ve TDT uygulamaları giderek yaygınlık kazanıyor.
Covid-19 krizi bize, tüketiciler ile üreticilerin birbirinden kopuk olduğu endüstriyel gıda sisteminin ne kadar güvenilmez olduğunu gösterdi. Yoğun dış girdili şirket tarımına, uzun tedarik zincirlerine ve oligarşik karar mekanizmalarına dayalı endüstriyel gıda sisteminin, krizlere dayanıklılık sağlamak şöyle dursun, bizzat krizler (salgın krizleri, çevre ve iklim krizi, sosyal ve ekonomik krizler) üreten bir yapısı olduğunu gördük.
Hükümetin ve yerel yönetimlerin yapması gerekenler var; onlardan adil bir gıda sistemi için üzerlerine düşeni yapmalarını istemeye devam edeceğiz. Ama topluluk destekli tarım gruplarına ve gıda topluluklarına katılmak, küçük çiftçilerden bireysel ve toplu olarak aracısız alışveriş yapmak, onlarla birlikte dayanışma ağları oluşturmak bizim elimizde!
Türkiye TDT Ağı olarak, 22 Şubat’tan başlayarak 2 hafta boyunca, topluluk destekli tarımı ve gıda topluluklarını tanıtan ve teşvik eden paylaşımlar yapıyoruz. Bu mesajları siz de ağlarınızda ve çevrenizde paylaşın, yaygınlaştırın!
6 Mart Cumartesi günü Zoom ve Youtube üzerinden gerçekleşecek olan TDT ve Gıda Toplulukları seminerini de takviminize not edin. Detayları yakında Türkiye TDT Ağı FB sayfasında bulabileceksiniz.
- TDT ve Gıda Toplulukları Broşürü’nü buradan indirebilirsiniz:
Kaynak: https://www.dortmevsimekoloji.org/wp-content/uploads/2021/02/TDT-Gıda-Toplulukları-Broşür-Şubat2021.pdf
Yedek: https://www.ekoharita.org/wp-content/uploads/2021/02/TDT-Gida-Topluluklari-Brosur-Subat2021.pdf
Güncelleme 2: 26 Şubat 2021
Topluluk Destekli Tarım ve Gıda Temelli Dayanışma Ağları
6 Mart Cumartesi günü 13:00-19:20
KONUŞMACILAR:
🌿13:00-13:20 Alper Can Kılıç: Türkiye TDT Ağı, Ekoharita, Açık Gıda Ağı hakkında bilgiler.
🌿13:20-13:40 Münevver Kepenek (Faina Alezne): Üretici, Eskişehir.
🌿13:40-14:00 Ayşe Kalav – Küresel Gıda Düzeni ve Alternatif Gıda Ağları: İmkanlar, Stratejiler ve Yeni Hareketler
🌿14:00-14:20 TADYA kolektifi üreticileri (Hüseyin Araç/Adnan Durmuş/Yunus Çevik/Nursemin Duran): Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi faaliyetleri
🌿14:20-14:40 Ceyhan Temürcü: Uluslararası TDT Ağı (URGENCI) ve köylü tarzı üretimin sosyoekonomik boyutları
🌿14:40-15:00 Nihal Güven Altınkurt (Üretici, Doğal Besin, Bilinçli Beslenme Ağı moderatörü): Desne Arı Çiftliği ve DBB Ağı’nın bir arıcıya kattıkları.
🌿15:00-15:20 Oya Ayman: İzmir gıda toplulukları için patates ve fasulye TDT deneyimi
🌿15:20-15:40 Vehbi Ersöz: Üretici, Ersöz Çiftliği (Afyon, Başmakçı) sebze kutusu aboneliği deneyimleri
🌿15:40-16:00 Özge Edman: Ayvalık Gıda Topluluğu deneyimleri
🌿16:00-16:20 Hüseyin Serdar Tanal: DBB ve çeşitli gıda toplulukları üreticisi, Elmalı-Antalya
🌿16:20-16:40 Rengin Orcan: Temiz Hasat Kooperatifi deneyimleri
🌿16:40-17:00 Ali Gökmen, İnci Gökmen: Güneşköy (Ankara) TDT uygulaması deneyimi
🌿17:00-17:20 Güliz Yönder: Topluluk destekli üretim, Doğal Besin Bilinçli Beslenme (DBB) Ağı ve semt grupları deneyimleri
🌿17:20-17:40 Koray Nurtuğ: SAKÜDA (Sakarya Küçük Üretici Dayanışma Ağı) üreticisi
🌿 17:40-18:00 Fatih Özden: Doğa ve İnsan Dostu Gıda Topluluğu (İzmir) deneyimleri
🌿18:00-18:20 Vicdan Karabudak (Vicdan Anne): Üretici, Karamürsel/Kocaeli
🌿18:20-18:40 Mesut Öztürk: Koşuyolu Kooperatifi deneyimleri
🌿18:40-19:00 Elif Çakır: Ata Tohum Takas (ATT) grubu Bursa temsilcisi. ATT ve TDT’ye yaklaşımı
🌿 19:00-19:20 Cem Birder: Üretici, Çanakkale – Kuzey Kaz Dağı. Yakın Bahçeler Ağı
Detaylar ve etkinlik takibi için Facebook etkinlik sayfası: https://fb.me/e/19QlBN18H
Kanala abone olmayı, bildirimlerinizi açmayı ve Youtube hatırlatıcınızı kurmayı unutmayın ^_^
Zoom katılımı için: https://zoom.us/j/99175001598?pwd=cnMvVzJxVzFtenc5QkhrRzZYNTBnQT09
Zoom Meeting ID: 991 7500 1598
Zoom Passcode: 886789
- Konuşmacılar
- Alper Can Kılıç
- Ayşe Kalav
- Cem Birder
- Ceyhan Temürcü
- Elif Çakır
- Vehbi Ersöz
- Fatih Özden
- Güneşköy Kooperatifi
- Güliz Yönder
- Hüseyin Serdar Tanal
- Mesut Öztürk
- Münevver Kepenek (Faina Alezne)
- Nihal Güven Altınkurt
- Oya Ayman
- Özge Akıncıbay Edman
- Rengin Orcan
- SaKÜDA - Koray Nurtuğ
- Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi (TADYA)
- Vicdan Anne (Vicdan Karabudak)
Konuşmacılar hakkında detaylı bilgi almak için lütfen yukarıdaki alfabetik olarak sıralı sekmeden konuşmacı seçin.
Ekoharita.org
1987 yılında İstanbul’da doğdu. Çocukluğundan bu yana doğa sevgisi içinde hep bakiydi. Lisans ekonomi ve yüksek lisans strateji bilimi ve inovasyon mezunudur. 2009’da izlediği bir kompost videosu sonrası toprak üretebilmenin ve toprağı iyileştirebilmenin sihirinden duyduğu heyecanla, üniversite yıllarında ekoloji ve permakültür alanlarında kendini geliştirmeye başlamış, permakültür tasarımcısı ve eğitmenidir. Eylemselliğini, enerjisinin ve emeğinin çoğunu ekoloji, gıdaya erişim, bilginin özgürleşmesi alanlarındaki projelere yetenekleri doğrultusunda gönüllü destek vererek devam ettirmektedir. Ekoloji, teknoloji ve ekonomi konuları üzerinde merakını ve öğrenimini daimi olarak sürdürmekte, bu alanda ortak hissiyatını paylaştığı dostlarıyla yeni projeler geliştirmektedir.
E-posta: alper@ekoharita.org
İlgili Web sayfaarı:
www.ekoharita.org
Akdeniz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı
Feminizm, ekoloji alanlarında başlayan akademik merakım zamanla beni alternatif gıda ağları/inisiyatiflerine yönlendirdi. Doktora tezim kapsamında, bu ağların küresel gıda rejimi içinde yarattığı imkanları ve eylemlilikleri araştırıyorum. Bunun için, Türkiye’de bu amaçla ortaya çıkan hareketleri takip ediyorum. Organik olarak bir topluluğun/kolektifin henüz parçası değilsem de sorumlu bir türetici olarak doğa dostu üretim yapan küçük üreticilerle tanışmaya ve onlardan alışveriş yapmaya çalışıyorum
E-posta: aysekalavakdeniz.edu.tr
İlgili Web sayfaları:
http://aves.akdeniz.edu.tr/aysekalav/
Üretici, Çanakkale
Yaklaşık 12 yıldır, Çanakkale – Kuzey Kaz Dağı bölgesinde organik sertifikalı tarım yapıyorum. İki yıl önce başlattığımız Yakın Bahçeler Ağı projesinde, özellikle kentten kırsala göç eden tarımsal üretim amaçlı kişilerin bir araya gelerek, işgücü, bilgi ve ekonomik değerleri büyütmelerini hedefliyoruz. Etkinliğinizde pandemi süreci ve sonrasında, sağlıklı gıda üretiminin sürdürülebilirliğinde “tarımsal üretim sahasının işgücü tasarımları“ hakkındaki görüşlerimi projemizle ilişkilendirerek izleyenlerle paylaşmak isterim.
E-posta: cembirder@gmail.com
İlgili Web siteleri:
Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi, Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Enformatik Enstitüsü’nde Öğretim görevlisi. 2007’den bu yana Ankara ve çevresindeki pek çok ekolojik yaşam ve üretim etkinliğinde yer aldı. Doğal Besin Bilinçli Beslenme Ağı’nın (2009) ve Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi’nin (2013) kuruluşuna katkı verdi. Güdül’de Gıda Topluluklarıyla Agroekolojik Dönüşüm Projesi’nde (2019-2020) yer aldı. Kır-kent, üretici-tüketici ağlarının güçlenmesi için çalışmaya devam ediyor.
E-posta: ctemurcu@gmail.com
Ata Tohum Takas (ATT) Grubu Bursa Temsilciliği
Temiz gıdanın hayatımız için gerekliliğine inandıktan sonra kendim ve ailem için üretim yapma kararı aldığımda tanıştım Ata Tohum Takası Grubu ile. Ve kısa bir sürede öncelikle Bursa Temsilciliği ve sonrasında sosyal medyada yer alan Ata Tohum Takası Grubumuzun yönetime katıldım. Yaklaşık 3 yıldır bu platformda tohumlarımız ve üretilmesini teşvik anlamında gayret sarf ediyorum. Amacımız temiz gıda ve ata tohumlarının korunarak gelecek kuşaklara aktarımını sağlamaktır.
İlgili bağlantılar:
https://www.facebook.com/groups/atatohum/?ref=share
https://youtube.com/channel/UC2VFlvln5fDfrwfMgrzd4_g
https://instagram.com/ata_tohum_takasi?igshid=varoebb24n37
Ersöz Ekolojik Ürünler Çiftliği, Başmakçı/Ayfon
Sultan ve Vehbi Ersöz olarak 1983 yılında sebze üretimine başladık. 1992 yılında da ilk organik sebzecilik uygulamalarını denedik. Sertifikalı olarak 1996 yılından beri organik sebze üretimimizi devam ettiriyoruz. Ersöz Çiftliği Türkiye’deki ilk organik sebze üreticisi olmasının yanı sıra ilk tarım turizmini uygulayan çiftliklerden birisidir. Çiftliğimize 30’u aşkın ülkeden gönüllü ve konuklar gelerek hem çiftliğimizde çalışıyorlar hem de organik tarım konusundaki bilgi ve tecrübelerimizi takas ediyoruz. Elinize ulaşan sebze kolilerini gönüllülerimizle birlikte hazırlıyoruz.
Ersöz Çiftliği, GDO’ya Hayır Platformu’nun kuruluşundan beri içerisinde yer almaktadır. GDO’lar ve organik tarım konusundaki bilgi ve tecrübelerini Türkiye’nin değişik illerindeki (Muğla, Eskişehir, Kütahya, Tokat, Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Bursa…) panel ve konferanslarda aktarmıştır.
Çiftliğimiz köylülüğün örgütlülüğüne inanır. Başmakçı’daki sulama, gül, pancar tarım ve kredi kooperatiflerine üyeliğinin yanı sıra İstanbul merkezli Kibele Yaşam, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi’nin de kurucusudur. Çiftliğimiz, Tüm Köy-Sen’in (Tüm Üretici Köylüler Sendikası) Afyon il temsilciliğini de üstlenmiştir.
E-posta: info@ersozciftligi.com
Web: http://www.ersozciftligi.com/
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü, Tarım Politikası ve Yayım Anabilim Dalı
İşyeri esaslı olarak bölümümüzde 2012 yılında kurulan Doğa ve İnsan Dostu Gıda Topluluğunun gönüllülerinden birisiyim. Daha sonraki yıllarda kampüste üç farklı grup daha sisteme eklenmiştir. Bu gruplar eşgüdüm içinde çalışırlar. Her grubun bir veya daha fazla koordinatörü vardır. Ürünleri genellikle aynı yerlerden alırlar. Haftada bir gün bütün bu gruplara bir üretici, başka birkaç üreticinin de ürününü toplayarak yumurta, sebze, meyve, ekmek, süt vb. ürünleri getirmektedir. Diğer ürünler ise bir liste üzerinden talepler belirlenerek İzmir içi veya dışından üreticilerden (bazıları kooperatif) getirtilmektedir.
E-posta: fatihozden10@gmail.com
İlgili Web sayfaları:
https://tarimek-agr.ege.edu.tr/
Ali Gökmen – İnci Gökmen
Güneşköy kâr amacı gütmeyen bir çevre kooperatifi olarak, Ankara’nın doğusunda 74 dekar arazi üzerinde sürdürülebilir yaşamı geliştirme amacı ile kuruldu. Güneşköy’de Topluluk Destekli Tarım projesi 2006 yılında başlatıldı. Ekolojik prensiplerle sağlıklı besin üretilerek Ankara’dan destekçilerinin sağlıklı beslenmelerine katkı sağlandı. Güneşköy geliştirdiği yöntemlerle yerel çiftçiler için bir eğitim ve uygulama yeri, gönüllüler için doğayla buluşma noktası oldu.
E-posta: agokmen52@gmail.com, igokmen@metu.edu.tr
Web: www.guneskoy.org.tr
Urliva Tarım, Urla/İzmir
Kurulduğundan beri DBB grubundayım, üretici, türetici ve moderatör olarak emek verdim, halen de devam ediyorum. Şu ara DBB Sosyal Medya ve Web Sitesi çalışma grubundayım. Ankara’da yaşarken bulunduğum semtte toplu siparişler için uzun yıllar evim ortak teslim noktası idi. DBB üreticilerinin tamamına yakınını birebir tanıyorum, ilişkilerimiz sağlamdır, tohum takaslarımız, aynı sofrayı paylaşmışlığımız, toplantılarda çalıştaylarda beraberliklerimiz var. 13 senedir başta yakın çevreme, son 3 yıldır da Urla’da kurduğumuz markamız ile sosyal medya üzerinden TDT’lerle ilgili paylaşımlar yapıyorum. 2 sene önce Urla’da büyük bir DBB buluşması gerçekleştirdik. Topluluk olma bilinci, üretici-türetici arasındaki bağları bu şekilde güçlendirmeye çalışıyoruz. DBB içinde de son aylarda daha yoğun olmak üzere semt gruplarının oluşması için yoğun çaba gösteriyoruz. Sadece türeticiler arasında değil, bu yöredeki üreticiler arasında da gruplar oluşturarak ortak kargo ve çözümler için çalışıyoruz.
İlgili web sayfaları:
Üretici, Elmalı/Antalya
1996 dan beri ekolojik tarım ve hayvancılık yapıyorum. 2001 yılından beri ekolojik ürün sertifikam var. Çalışmalarımdan dolayı üçü uluslararası olmak üzere dört kez ödüle layık görüldüm. 2009 yılında Türkiye’nin Katılımcı Güvence Sistemi olan DBB’ye ilham kaynağı oldum. O tarihten beri gıda topluluklarına ve özel türeticilere aracısız ürün gönderiyorum. Ekojik tarımı ve ileri safhalarını doğanın ve insanlığın kurtuluşu, ayrıca bu işi ibadetim, yaşama amacım ve yaşam görevim olarak görüyorum. Yaygınlaşması için birçok TV ve radyo programına katıldım. Çok sayıda sunum yaptım, gazete ve dergilerde konunun her boyutuyla ilgili yazılar yazdım. Tamamen yerel ve atalık tohumlarla üretim yapıyorum. Tohumların korunması ile ilgili yoğun çaba gösteriyorum. Çevre aktivistiyim ve doğaperestim. Ayrıca ekolojik tarım danışmanlığı yapıyorum.
E-posta: serdar.tanal@gmail.com
Web:
https://www.facebook.com/hserdartanal/
Koşuyolu Kooperatifi gönüllüsü
2014’den beri, bir mahalle sivil inisiyatifi olan Validebağ Savunması’nın bileşeni olarak, ekoloji ve yaşam alanlarımızın korunması mücadelelerinde aktif olarak çalışıyorum. Sağlıklı gıdaya erişimin temel bir insan hakkı olarak herkes için erişilebilir olması gerektiği motivasyonuyla 2017’den beri yerelde pek çok çalışmada ve kampanyada yer aldım. Koşuyolu Kooperatifi’nde gönüllü çalışmalarımı sürdürüyorum.
E-posta: mesutozturk@msn.com, kosuyolukoop@gmail.com
İlgili Web siteleri
Üretici, Eskişehir
Eskişehirli, üniversite mezunu bir kadın çiftçiyim. Yaklaşık sekiz yıldır yerel tohumları korumaya çoğaltmaya çalışıyorum. Eskişehir’de Cansuyu Yerel Tohum adında bir topluluğun da kurucusuyum. Yerel tohumların, yerel tohumun önemini bilen ama üretimi bilmeyen ellerde hobi bahçelerinde farkındalıktan öte gidemediğini görmemle birlikte, çiftçinin yerel tohumdan ekonomik boyutta üretim yapması ile bu konunun kalıcı ve sürdürülebilir sonuca ulaşacağına karar verip, öncü olarak kendim de yerel tohumlarlardan üretim yaparak çiftçiliğe başladım. Ürettiklerimi internet üzerinden ve yerel üretici pazarlarında satıyor ve yerel tohum farkındalığı oluşturmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz günlerde de 11 kadın çiftçi arkadaşım ile Eskişehir Kadın Çiftçiler Derneğimizi kurduk. Kurucu başkanıyım. Yerel tohum ve doğaya saygılı sürdürülebilir tarım ilkesinde ilerlemeye devam edeceğiz.
E-posta: munevverkepenek26@gmail.com
İlgili Web siteleri:
Üreten Köylü: https://www.instagram.com/uretenkoylu/
Can Suyu Yerel Tohum Topluluğu: https://www.facebook.com/groups/423409464769156
Ziraat Mühendisi/Zooteknist, DESNE Arı ve Apiterapi Ürünleri Üretim Çiftliği, Doğal Besin Bilinçli Beslenme Ağı
2015 yılından bu güne Erdek Kapıdağ Yarımadasında organik sertifikalı arı ürünleri üretiyor, agroekolojik tarım yapıyoruz. Sıfırdan başladığımız arıcılıkta az sayıda koloni ile çeşitli arı ürünleri üreterek farklı bir model oluşturduk. 2018 yılından bu güne DBB Ağının üreticisiyiz. 2020 yılından beri moderasyona destek veriyoruz. Bölgemizde küçük TDT’ler kurmak hedefindeyiz. Topluluk desteği ile üretimimizi sürdürüyor ve geliştirmeye çalışıyoruz.
E-posta: nihalgven@gmail.com, bilgi@desne.com.tr
İlgili Web sayfaları:
https://dogalbilinclibeslenme.wordpress.com/
Üretici, Bayındır/İzmir
İstanbul’dan yedi yıl önce göç ettiğim, İzmir Bayındır’ın bir dağ köyünde, bir yandan tıbbi aromatik bitkiler ve coğrafyaya uygun bazı gıda ürünlerini yetiştiriyor, diğer yandan da doğayla uyumlu yaşam, zehirsiz gıdalar, türetim alışkanlıklarının yaygınlaşması ve kırsal ile kent arasında sağlam köprülerin kurulması için çaba gösteriyor, bu konulardaki bilgi ve deneyimimi çeşitli mecralarda paylaşıyorum.
Ürettiğim ürünleri çoğunlukla İzmir’deki gıda toplulukları ile paylaşırken, çevremdeki üreticileri de agroekolojik yöntemlerle üretim yapma konusunda teşvik ediyor, onlara bu konuda destek olmaya çalışıyorum. Köyden iki arkadaşımla birlikte üç yıldır Topluluk Destekli patates üretiyoruz. Geçen yıl ilk kez Topluluk Destekli kuru fasulye üretimini de denedik.
E-posta: oya.ayman@gmail.com
Ayvalık Gıda Topluluğu
Doğma büyüme İstanbulluyum. 3 yıl önce eşimle beraber ekonomik küçülme, ekolojik büyüme kararı alıp Ayvalık’a yerleştik. İki iklim eylemcisi kız annesi, eski voleybolcu, endüstriyel tasarımcıyım. Çevre aktivizminin bir uzantısı olarak “gıda aktivizmi” olmazsa olmaz, diye düşünerek 2017 yılında arkadaşlarımla beraber Koşuyolu Kooperatifi Girişimi’ni kurduk. Ayvalık’a yerleşince Ayvalık Gıda Topluluğu adı altında kolektif bir tüketim örgütleme çalışmalarım sürdü. Bu arada kendi gıdasını üretmeye çalışan amatör/taze çiftçi olarak da toprağı ve bitkileri anlama çabasındayım.
E-mail: ayvalikgidatoplulugu@gmail.com
Facebook ve instagram: @ayvalikgidatoplulugu
Üretici, Temiz Hasat Kooperatifi kurucu üyesi
Endüstri mühendisi olarak uzun yıllar süren kurumsal iş hayatımı emeklilik ile sonlandırdıktan sonra hayalim olan doğal gıda üretimine başladım. Kentteki bilgi ve tecrübemi kırsalın ürünleri ve emeği ile birleştirip doğal gıda üretmekteyim. Bu arada Temiz Hasat Tüketim Kooperatifi’ne kurucu üye olarak dahil oldum. Bulunduğum yörede de yeni bir üretici kadın Kooperatifi oluşumu için çalışmalarım devam ediyor.
E-posta: renginorcan@neosbiome.com
Web:
Sakarya Küçük Üretici Dayanışması (SAKÜDA)
43 yaşında doğa sever bir gemi mühendisiyim. 8 yıl önce hayalini kurduğum işi yapmak için her şeyi geride bırakıp yeni bir hayat diyerek bir yola koyuldum ve şimdi bir çiftlikte doğal hayatın içinde hem ticaret yaparak hem de ulaşabildiğim bir çevreye temiz gıda sağlamaya çalışarak yaşıyorum. Bu yolda karşıma çıkan ve beraber işbirliği içinde hareket ettiğimiz SAKÜDA üyeleri ile karşılaşıp birlikten güç doğar diyerek bir çatı altında temiz ve güvenilir gıdayı ulaşabildiğimiz yakın çevremize ve bize ulaşabilen bir çevreye sağlamaya çalışıyoruz.
Web: https://www.instagram.com/sakuda54/
Üretim kolektifi, Güdül/Ankara
Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi Nisan 2013’te kurulmuştur. Ankara’nın Güdül ilçesine bağlı Tahtacıörencik Köyü’nde doğal çevreyi, doğal yaşamı ve doğa-dostu üretim pratiklerini koruyup geliştirmeyi ve sürdürülebilir bir kırsal gelişimi amaçlar. TADYA, köyün ekolojik gelişimine ve köy halkının doğa-dostu geçim kaynaklarına katkı sağlamayı amaçlar ve bu amaç için topluluk-destekli üretimi teşvik eder. 2021 itibariyle TADYA içinde, tahıl, sebze, meyve, hayvansal ürünler ve işlenmiş ürünler üreten 15 üretici aile vardır. TADYA, Doğal Besin Bilinçli Beslenme Ağı’nın (DBB) üretici üyelerinden biridir.
E-posta: tadya.bilgi@gmail.com
Web: www.tahtaciorencik.org
Kocaeli Karamürsel Çamdibi köyünde butik bir üreticiyim. Üç çocuk annesiyim. Ziraat mühendisi oğlumla birlikte doğayı üzmeden, toprağı yormadan, atalık tohumlar ile üretim yapmaya çalışıyoruz. Kimya öğretmeniyken emekli olduktan sonra 2005’de köye yerleştik. Hobi olarak başladığımız bu süreç oğlum sayesinde işe evrildi. İnternet sitemizden ürünlerimizi kargo ile talep edenlere gönderiyoruz.
Web:
Gönüllü organizasyon ekibi:
Ali Gökmen, Güneşköy-Ankara
Alper Can Kılıç, Ekoharita
Ayşe Kalav, araştırmacı, Akdeniz Üniversitesi, Antalya
Begüm Keçici, Permakültür tasarımcısı
Ceyhan Temürcü, Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği / TADYA, Ankara
Eser Öncel, Eskişehir Gıda Topluluğu
Fatih Özden, Doğa ve İnsan Dostu Gıda Topluluğu, İzmir
Gamze Ege, Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği, Başkent Üniversitesi
Gizem Tutumlu, Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği / TADYA, Ankara
Görkem Göktaş, Fethiye Gıda Topluluğu
Güliz Yönder, DBB, kolaylaştırıcı, üretici (Urla-İzmir)
Hüseyin Serdar Tanal, DBB üreticisi, Elmalı-Antalya
İnci Gökmen, Güneşköy-Ankara
Nihal Güven Altınkurt, DBB, moderatör, üretici (Erdek-Balıkesir)
Özgür Yıldırım, DBB, türetici/katılımcı
Vicdan Karabudak, Bursa Gıda Topluluğu üreticisi
Hatice Avcı, Diyetisyen
Görselleri sosyal medya hesaplarınızda kullanabilirsiniz. ^_^
Trackbacks/Pingbacks