Şana Yaşam Köyü

Gezginci ruhların Doğu Karadeniz keşfine çıktığı Şana Yaşam, doğa ananın soluğunu bölüşüyor. Doğa turunda rotasıyla heybenize yaşamdan tatlar dolduruyoruz.
Doğa ana Şana’nın çocukları köylerini sana açıyor.
Bu köy sana, yöresel doğal mimarisi ile ağaç evleri ve kampingi ile kucak açarken Şana’nın kucağında sarmalıyor.
Tutuyor köylünün geleneğini, kültürünü, emeğini biriktiriyor yanına sanatını, üretimini, ekolojik direnişini harmanlıyor.
Ormanda , patikasında, yaylasında ister çift tekerlekli olsun ister iki çift papuçlarıyla olsun attığı her bir adımda Şana’nın ayak izlerini onun izni ile takip ediyor, usulca ve de ürkütmeden..
Bitkileriyle, meyvesiyle toprağında ektiğin tohumları yeşertip heybene dolduruyor, şifasını bölüşüyor.
Şana’nın da belli kuralları var, doğanın oluşumundan bu güne bir döngüsü var.. Toprağa düşen bir tohumdan meyvesine, suda oluşan bir hücreden büyüyen balığına, yumurtayı çatlatan bir kanatlıya kadar, senin rahimden bugününe kadar tüm çırpınışlarını gözeten, nefesine nefes katan.
Bu köy de tam da bu döngünün izinden bir dönüşüme eşlik ediyor. Attığı tüm adımlarını, dokusunu, Şana’nın kurallarına göre onun dokusunu incitmeden sunuyor.
Hoyratlığa, talana baş kaldıran Şana’nın tüm vahşiliği ile, ona elci oluyor.


Rainbow, Gökkuşağı ailemizin de söylediği gibi;
Biz, doğru, sevgi dolu ve şefkatli insanlar olarak Tabiat Ananın tüm farklı tonları olmaya talibiz. Biz, yaşam tarzlarımız ile tüm canlılar için yaşama saygılı ve ekolojik, şiddet olmayan ve barışçıl varlıklarız. Bazıları eğlenmek için, bazıları Yaşamın Ruhunu hissetmek için, bazıları da tüm bunları doğa aşkıyla harmanlamak için geliyor. Biz, gülmek, şarkı söylemek, müzik aletleri çalmak, deneyimlerimizi ve hayallerimizi paylaşmak için bir araya geliyoruz. Alternatif yaşam tarzları, tıp, ve diğer sorunları çözmek için yollar keşfetmek için çalışıyoruz.
Hiçbir hiyerarşik yapı ya da kural yoktur. ülke ve kültürlerin senteziyle ve ayrıca aile mensuplarının seyahatlerden edindiği deneyimlerle ve tüm manevi yaşam deneyimlerinin birleşimi ile oluşmuş bazı güzel geleneklerimiz var.
İşte geleneklerden bazıları:

Doğa Kutsaldır! … Gökyüzündeki gökkuşağı gibi hiçbir yerdeymiş gibi ortaya çıkar ve hiçbir iz bırakmadan kaybolur. Biz bu geçici yuvamızı, buraya ulaştığımız andaki halinden çok daha güzel bir halde terketmeliyiz.
Yaşayan ağaçları ve yeşil dalları kesmeyiz. Yakacağımız ateş için ve diğer ihtiyaçlar için kuru ve ölmüş dalları ve odunları kullanırız.
Kamp yerinden ayrılırken tüm kalıntılarımızı ve çöplerimizi yanımızda götürürüz. Herşeyden once en az şekilde çöp yaratmaya çalışırız.
Genel tuvaletleri kullanırız (Shit Pit) ve bu tuvaletleri kullandıktan sonar kül ve toprak kullanarak temizleniriz. Eğer tuvalet kağıdı kullanmak istiyorsanız, bu kağıtları kullandıktan sonra lütfen doğaya atmayınız.
Ellerinizi temiz tutunuz. Özellikle genel mutfağa yemek yapmak ya da yardım için gidecekseniz bu hepimizin sağlığı için çok önemlidir! Ellerinizi kül kullanarak dezenfekte edebilirsiniz.

Su Kutsaldır… Şampuan, sabun, diş macunu gibi kimyasal içerikli maddeleri akarsu kenarında ya da çeşme başında kullanamayız. Bu maddeleri su kaynağından en az 20 metre uzakta kullanabiliriz.
Su kaynaklarını temiz tutmamız gerekiyor. Bu sadece bizim için değil tüm canlıların kullanımı içindir.

Ana Ateş (Main Fire) Kutsaldır… Ana ateşe odun dışında hiçbir şey atılmaz! Bu ateşin küllerini temizlenmek için ve kampımızı kutsamak için kullanıyoruz. Bu sebeple Ana Ateşi temiz tutmamız çok çok önemli.

Özel organizasyon temsilcilerimiz yok. Fakat bazı şeyleri ayarlamak ve projelendirmek için gözlemcilerimiz var.
Biz bir aileyiz ve kamplarda genel işlerde işlerin bir parçası olmalıyız. Odun toplamak, su taşımak, Shit Pit (eko-tuvalet) kazmak, etrafı temizlemek, yemek pişirmek ve mutfağa yardım etmek, bunların hepsi bizim işimiz ve biz bir aileyiz. Eğer bir yerde bir iş varsa bu işin bir parçası olmak için harekete geçmemiz gerekiyor.

Fotoğraf çekmeden önce muhakkak izin isteyiniz. Bazı kardeşlerimiz fotoğraf çektirmek istemeyebilir ve bu da o anı mahvedebilir.
Köyün, Kampın yeraldığı yerli insanlara ve onların geleneklerine saygı duymalıyız.

Yanınızda Getirmeyiniz:
Silahlar ve politik tartışmalar.
Agresiflik ve kötü ruh hali. ( Bu herkesin enerjisini düşürür)
Elektronik aletler (bu aletler sizin çimlerin sesini duymanızı önleyecek, rüzgarı görmenizi önleyecek, bulutlara dokunmanızı önleyecek)
Plastik çöpler ya da plastic cope dönüşecek her türlü eşya. Tüm çöplerinizi stoklayarak, kamp bitiminde çöp kutularına atabileceğiniz şehirlere taşımanız gerekmektedir. Çöplerinizi asla kasaba ya da köylere bırakmayınız. Çünkü oralarda çöpleri genelde ormanlara yakın çukurlara atıyorlar.
Aklınızda Bulunsun: Yanınızda değişik ve kullanışlı birşeyler getirerek diğer insanlarla değiş tokuş yapabilir ya da onları arkadaşlarınıza hediye edebilirsiniz. yanınızda enerji getirmeyi unutmayın!
Aklınızda Tutun: Biz bir aileyiz, Birbirimiz için çalışırız.. Bencilce değil, çoğulcu düşünün.
Enerjinizi başkalarıyla paylaşınız. Her aile üyesine, köylüye elinizden geldiğince yardım ediniz. Lütfen başkalarının çöpünü gerinizde bırakmayınız çünkü başkalarının çöpü diye birşey yok. O bizim çöpümüz! Bulunduğumuz alanı öncekinden daha iyi hale getirmeliyiz.

Yanınızda Getirin:
Önce kendinizi getirin ☺ Sevginizi, sevincinizi getirin. Her türlü müzik aleti, oyuncaklar, birlikte yapabileğimiz yada hep yapmak istediğimiz değişik şeyler, hayallerimiz ve tüm iyi niyetinizi getirin.
Kamp çadırı, uyku tulumu, mat, yağmurluk, çadırı yağmurdan korumak üzere muşamba, kırılmayacak cinsten tabak çanak, bardak, kaşık, bıçak, çatal, su kaynatmak için metal cezve, demlik vb., sizi sıcak tutacak kıyafetler, su taşıyacağınız mataralar.

Çocuklar da köyümüze katılabilir. Aile üyeleri de çocuklarla ilgilenecek ya da onlarla oyunlar oynayacaktır. Ama unutmayın ki asıl sorumluluk sizdedir.
Birbirimizle bilgi, deneyim ve becerilerimizi paylaşacağız. Belki sizin becerileriniz arasında aile üyelerine öğretmek ya da sizinle öğrenmek istediğiniz çalışma grupları oluşturulacaktır. Yogai meditasyon, dans, müzik, el sanatları gibi…
Köy için yemeklerimizi çeşnilendirmek için çeşitli baharatlar, bitkiler getirebilirsiniz..

Aum!
Toplanın kardeşlerim! Bu dünyayı ve bizi, gökkuşağı renkleri altında biraz daha güzel yapalım. Haydi sevgiyi, ışığı, armoniyi, sevinci, işbirliğini yaratalım, yayalım ve büyük barış çemberinde paylaşalım. Yemeğimizi paylaşacağız; birbirimizi ve gezegenimizi, Tabiat Anamızı iyileştireceğiz; Hayatı kutlayacağız, her anımızda Orta Doğu’da barış olması için, sanat yapacağız, sevgi yolu arayacağız, pozitif enerji yayacağız. Değişim için paylaşacağız, sarılacağız, müzik yapacağız.
Rainbow ailesi ve Şana Yaşam Köyü bir rüya ve biz gökkuşağı savaşçılarıyız. Dünya umutsuzca bizim biraraya gelmemizi, sevgimizi birleştirmemizi, niyet ve kader ile bu rüyanın gerçek olmasını istiyor. Haydi çeşitliliğimize saygı duyarak tek yürek olalım.
Barış tüm Dünyada, tüm Ortadoğu ülkelerinde geçerli olsun!
Tüm Dünya Tüm Varlıklar Mutlu olsun!

Tabiat Ana Şana’ya, tüm rainbow kardeşlerimize ve yaşayan bütün canlılara sevgilerimizle..

Haberler

  1. Daha önce hiç doğada yaşamayı düşündün mü?
    Kaynak: Şana Yaşam Köyü Yayın tarihi: 2 years ago
  2. Ekoloji Festivalinde Hangi Atölyeler Olsun?
    Kaynak: Şana Yaşam Köyü Yayın tarihi: 2 years ago
  3. ŞANA YAZ GECESİ
    Kaynak: Şana Yaşam Köyü Yayın tarihi: 2 years ago
  4. Biraz Köy Yoğurdu..
    Kaynak: Şana Yaşam Köyü Yayın tarihi: 2 years ago
  5. Doğal Kahvaltılar Aşkına..
    Kaynak: Şana Yaşam Köyü Yayın tarihi: 2 years ago

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.


Alaturca Design /// EkoHarita sunucuları %300 Yenilenebilir Enerji Kaynaklarıyla Beslenmektedir. /// Üyelik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları /// Yayın İlkeleri ///

Pin It on Pinterest