Tarzan Kemal – Bir Kentli Hikayesi

2016 – Turkey

Yusuf Emre Yalçın

Sinopsis

Kemal Koca, peşinde köpekler, kendi deyimiyle ‘şeker oğlanları’ ve ‘şeker kızları’, çantasında duvarlara yazacağı sloganların şablonları ve boyalar, yarı çıplak, bazen davul bazen de akordiyon çalarak yürürdü kentte. Teniyle güneş arasına kıyafet, insanla farkındalık arasına uyku sokmayı sevmezdi; ve vururdu davuluna uyandırmak için kentlileri.

Bütün gün şehirdeki bitkilerin bakımlarını yapan, çocukları ağaç dikmeye götüren, insanlara kentin mimarisiyle ilgili fikirler, bitkilerin bakımıyla ilgili bilgiler veren, duvarlara “Sigara içilmez, zehirdir. Kuzu kesilmez, bebektir.” yazan, köylere gazeteler götüren, cahilliğe, şiddete “Hata bizde, eğitememişiz.” diyerek cevap veren bir delinin hikâyesidir bu filmde izleyecekleriniz.

Lütfen dikkat edin; bir filozof, eğitimci, çevreci, hayvan sever, sokak ve performans sanatçısı olduğunu düşünmek yanılgısına düşebilirsiniz. Şimdiden uyaralım; o sadece bir deliydi! ve şöyle demişti kendisiyle röportaj yapan gazetecilere; “Bu yaşantıyı bilinçli olarak tercih ettim.Yaz kış şortla dolaşmamdaki nedeni hala kavrayabimiş değiller.İnsanlar çırılçıplak dünyaya gelirler.Tıpkı hayvanlar ve doğadaki diğer canlılar gibi.Eğer bugün doğaya zarar veren giysi teknolojisi olmasaydı, insanlar için sıcak ve soğuk sorunu da olmayacaktı.Doğduğumuz gibi, doğaya ihanet etmeden yaşayacaktık. Bir gün teknoloji, doyumsuzluk ve hırs uğruna dünyamız yok olma noktasına geldiğinde beni anlayacaklar. ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ felsefesiyle hareket eden kaderci toplumları sokacak o yılan sonunda. Ben bir bilim adamıyım ve aynı zamanda köylüyüm, başka türlü olamazdı. Kendimi ve bilgimi insanları uyarmak, doğayı korumak için kullanıyorum.”


Alaturca Design /// EkoHarita sunucuları %300 Yenilenebilir Enerji Kaynaklarıyla Beslenmektedir. /// Üyelik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları /// Yayın İlkeleri ///

Pin It on Pinterest