Yeryüzü Kooperatifi

S.S. YERYÜZÜ HİZMET VE SOSYAL İŞLETME KOOPERATİFİ İstanbul’un on iki ayrı bölgesinde türeticilerle doğrudan üreticilerden alım yapma imkânı veren Yeryüzü Derneği Gıda Toplulukları ve Yeşil Düşünce Derneği olarak çalışmalarımıza bir kooperatif çatısı altında devam etmeye karar verdik. Bu kararın en heyecan verici tarafı İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında birer tane olmak üzere iki yerleşik dükkana kavuşuyor olmamız! -Ürünlerin depolanabileceği, düzenli stoğu olan iki mekânımız olacak. -Ayda bir olan dağıtımlar haftada iki kere yapılabilecek. -İş akışı rahatlarken, yerleşik bir mekâna geçerek ortaklar arasında etkileşim artacak. -Çeşitli atölye ve sohbetler düzenleme imkânımız olacak. -Dezavantajlı gruplardan ya da ihtiyaç sahibi kişilere yarı zamanlı çalışma fırsatı sağlanacak. -Ulusal veya uluslararası her türlü etkileşimi önemsiyoruz ve benzer topluluklar ile dayanışma içindeyiz. ENDÜSTRİYEL TARIM ÜRETMİYOR, TÜKETİYOR! Gıda en temel gereksinimlerimizin başında geliyor. İnsanların ve tüm canlıların sağlığını olumsuz etkileyen, ekosistemi tehdit eden ve toprakta olması gereken karbonun atmosfere salımına neden olan endüstriyel tarım ve hayvancılığı istemiyoruz. -Zehirsiz ve mevsimsel beslenmeyi, -Doğa dostu, geleneksel üretim yöntemlerini, -Emek sömürüsüne fırsat vermemeyi, -Aracısız olarak direkt üreticiden ürün temin etmeyi tercih ediyoruz. YERYÜZÜ KOOPERATİFİ KATILIMCI ORTAKLAR Yeryüzü Kooperatifi herkesin katılımına açıktır. Kişisel veya kurumsal bazlı olarak kooperatifi -Kooperatifimiz, ortakların aktif katılımıyla, gönüllülük prensibine göre işleyen bir yapıya sahiptir. -Ortaklar tüm ürünlere %10 indirim ile ulaşacaktır. -Ortaklarımızın ödedikleri başlangıç katılım paylarının 1 ile 3 yıl içinde geri ödenmesi planlanıyor. -Herkesin eşit oy hakkına sahip olduğu, tüm paydaşların eşit biçimde var olabileceği, yatay bir örgütlenme modeli uygulanmaktadır. -Kişisel kâr amacı gütmeyen, çoğulcu bir anlayışa sahiptir. KÜÇÜK ÜRETİCLER VE YEREL ÜRETİM ÖNCELİĞİMİZ Küçük üreticileri topluluk destekli tarım ile destekliyoruz. -Olabildiğince yerel üreticilerle çalışıyoruz. Böylece karbon ayak izimizi en aza indirmeyi hedefliyoruz. -Üreticilerimizle kurduğumuz sağlam bağlar sonucu birbirimizden çok şey öğreniyoruz. -Yerli tohum ve ırkları kullanan üreticilere öncelik veriyoruz.

   

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.


Alaturca Design /// EkoHarita sunucuları %300 Yenilenebilir Enerji Kaynaklarıyla Beslenmektedir. /// Üyelik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları /// Yayın İlkeleri ///

Pin It on Pinterest