EkoHarita bir sivil toplum örgütünün var olması, büyümesi, gelişmesi için ihtiyacı olan şeyleri öğrenmek ve uygulamak üzere, Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Merkezinin sivil toplum kuruluşları ve yurttaş inisiyatiflerine(sivil girişimlere) yönelik geliştirme programına dahil oldu.

Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Merkezi

“Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi (Kuluçka), 2014’te İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesindeki Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi (STÇM) altında kuruldu.

STÇM bünyesinde faaliyetlerine devam eden STK Eğitim ve Araştırma Birimi, Gençlik Çalışmaları Birimi ve Çocuk Çalışmaları Birimi’nin sivil alandaki tecrübesiyle yine 2014 yılında faaliyetine başlayan Sivil Toplum Çalışmaları Yüksek Lisans Programı’nın akademik yaklaşımını arkasına alarak kurulan Sosyal Kuluçka, İstanbul’da hak temelli çalışan STK ve yurttaş girişimlerinin yenilikçi bir metodolojiyle kapasite gelişimlerine destek oluyor. İlgili Birim’lerin çalışanları da Kuluçka’nın faaliyetlerine destek veriyor.

EkoHarita Sosyal Kuluçka'da!Program başladı bile! 🐣

9 Eylül’de dahil olduğumuz programda, kuluçkadaşlarımız Anlatan Eller, Ahtopot Gönüllüleri, İyi Babalar Platformu, Şişliyiz, Yavaş Gıda Derneği, Köpekle Yaşam Derneği ile birlikte sivil girişimin örgütsel ihtiyaçlarına yönelik atölye ve eğitimlerin yanı sıra mentorluk ve mekan desteği de alıyoruz. Çok yakında pro-bono gönüllü avukatlık hizmeti de alarak bir hukuk şirketi ile düzenli olarak görüşmelerimize başlayacağız. Program hayallerimize ulaşmamız için yardımcı olmaya başladı bile. Bizi 2017 Sonbahar sezonunda kabul ettikleri, kapılarını ve gönüllerini bizlere açtıkları için Sosyal Kuluçka Merkezine, gönülden yardımlarını esirgemeyen Kuluçka Merkezi Koordinatörleri Halil Öz ile Esra Berberoğluna ve mentorumuz Hamit Levent Evci‘ye çok teşekkür ederiz.

Şimdiden hukuk, kordinasyon, örgütleme, iletişim konularında bir çok şey öğrendik ve yavaş yavaş uygulamaya başladık. Eksiklerimizi görüp tamamlıyor ve ileride ihtiyacımız olacak şeyler için şimdiden hazırlanıyoruz. Program Şubat’a kadar sürecek. Bizi heyecanlandıran gelişmelerle birlikte kuluçkadan çıktığımızda EkoHarita, güzel bir ivmeyle, hep beraber büyüttüğümüz hayallerimizin gerçekleştiği yer olacak.

Uzun zamandır eksikliğini çektiğimiz ve işleyişe dair dileyenlerin sürece katılımını, EkoHarita’nın hep beraber geliştirilmesini sağlayacak gönüllü koordinasyonu organizasyonu için de mentorumuzla yoğun olarak çalışmalara başladık. Çok yakında desteklerinizi talep ediyor olacağız.

EkoHarita Gönüllüleri

Doğa Yolumuz Olsun,

Sevgilerle,

EkoHarita Gönüllüleri

 

 

*Kapak/GIF fotoğrafı için Unsplash gönüllü içerik sağlayıcısı Tanja Heffner‘e teşekkürler

Alaturca Design /// EkoHarita sunucuları %300 Yenilenebilir Enerji Kaynaklarıyla Beslenmektedir. /// Üyelik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları /// Yayın İlkeleri ///

Pin It on Pinterest