Haber kaynağı: https://www.permaturk.org/post/tan%C4%B1sal%C4%B1m-ekoharita


Bir haritayla fikriyle başlayarak zamanla bir “Ekoloji Temelli İletişim, Bilgi ve Dayanışma Ağı”na dönüşen Ekoharita projesi, 2015 yılında “#DünyaVarmış!” diyerek ilk nefesini aldığından bu yana https://www.ekoharita.org adresi altında faaliyetini sürdürmeye devam ediyor. Sadece sanal ortamda değil zaman zaman gerçekleştirdiği etkinliklerle de varlığını gösteren ve tamamen sivil inisiyatifle yürütülen proje birkaç gönüllünün emeğiyle başlatıldı, zamanla bir topluluğa dönüşen gönüllülerin emekleriyle yaşatılmaya devam ediyor.

Ekoloji haritası özelliğiyle Türkiye’deki pek çok ekoloji temelli girişimin kategori bazlı arşivini tutarak erişim kolaylığı sağlıyor ve herkesi bu oluşumlarla etkileşime davet ediyor. Kütüphane özelliğiyle, okunabilir kitapları bünyesinde barındırırken, film ve belgesel arşiviyle ilham olacak eserleri toparlıyor, link bankasıyla güncel ve faydalı bir link kütüphanesi yaratmaya, etkinlik takvimiyle gerçekleşecek etkinlikleri daha çok kişiye ulaştırmaya, gazete özelliğiyle haritadaki noktalardan gelen haberleri toplu şekilde ve anlık olarak takipçilerine ulaştırmaya çabalıyor.

Permatürk Vakfı


Alaturca Design /// EkoHarita sunucuları %300 Yenilenebilir Enerji Kaynaklarıyla Beslenmektedir. /// Üyelik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları /// Yayın İlkeleri ///

Pin It on Pinterest