Slow Food Ida 2021 Panel Sezonu başlıyor!

Slow Food Ida’nın organize ettiği ve canlı olarak yayınlanacak festivalin birinci bölümü “İyi Temiz ve Adil Gıdaya Sürdürülebilir Erişim” 17 Nisan’da Ekoharita Youtube kanalında yayında olacak.

1. Bölüm: https://youtu.be/28jXM_fT3QA
2. Bölüm: https://youtu.be/9stnPYvD6uw

————————
Yer: Youtube Canlı Yayın
Tarih: 17 Nisan Cumartesi 18:00
Link: http://bit.ly/2021slowfood1 ya da https://youtu.be/28jXM_fT3QA bu linkleri paylaşarak etkinliğin daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

*Etkinliği kaçırmamak için hatırlatıcınızı kurmayı ve kanala abone olmayı unutmayın.
————————

Dağıtım kanalları ve tedarik zincirleri hızlı ve sonu gelmeyen bir evrim süreci geçiriyorlar. Geleneksel semt pazarlarından ve mahalle bakkallarından süper/hipermarket düzenine geçiş henüz tamamlanmadan kentli tüketici kendini bu sefer yine mahalle bazında hizmet veren ancak gayet geniş çaplı kurumsal birçok zincirle karşı karşıya buldu.
Bu “eskisi gibi eve yakın” zincirler birbirleriyle rekabet içinde tüketici davranışını yeniden şekillendirmeye çalışırlarken bir üçüncü evrim daha gündemimize girmiş bulunuyor: “Evden hiç çıkmadan”.
Yaklaşık bir yıldır hayatımızın tüm boyutlarını doğrudan etkileyen pandemi koşullarında bize çok cazip gelen internet üzerinden tüketim evrimi, sosyal izolasyona ve kapanmalara artık gerek kalmadığında bile geleceğin tüketim ve alışveriş alışkanlıklarını belirleyecek gibi gözüküyor.

İyi Temiz ve Adil gıdaya erişim bir insan hakkıdır.
Süpermarket devleri önce mahalle zinciri devlerine şimdi ise online satış devlerine dönüşürlerken kentli tüketici bu erişim hakkını kalıcı olarak nasıl yaşatabilir? Mücadelesini nasıl yürütebilir? Yerel üreticiye nasıl ulaşabilir? Bunu yaparken yerel biyoçeşitlilik gereksinimini nasıl karşılayabilir?

Toplantı bu sorunun sosyolojik, ekolojik ve ekonomik boyutlarının değerlendirilmesini ve çözüm önerilerinin paylaşılmasını amaçlamaktadır.


 

ETKİNLİK PROGRAMI

Moderatör:
Hasan AÇANAL
İletişimci,
Yemek Kültürü Araştırmacısı,
Slow Food Ida

“Üretim-Tüketim Bağlantısı ve Gıda Güvencemiz”
Ceyhan TEMÜRCÜ
Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi
Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneği

“Bir Türetici Topluluk Deneyimi: Temiz Gıda Pazarı”
Hande GÜNALP ERGUN
Turizmci, “Türetici”

“Yerel Üreticinin Online Pazarda Yer Bulma Mücadelesi”
Önem EROL USTA
Girişimci, Yerel Zeytinyağı Üreticisi

 

.



Alaturca Design /// EkoHarita sunucuları %300 Yenilenebilir Enerji Kaynaklarıyla Beslenmektedir. /// Üyelik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları /// Yayın İlkeleri ///

Pin It on Pinterest